top of page
Zoeken

Manûah retreat for you

Bijgewerkt op: 10 nov. 2023

“For you”, dat is het allerbelangrijkst. Vanuit mijn intuïtie voel ik aan wat jij nodig hebt. Wat er bij jou aangeraakt mag worden in deze mooie bijzondere reis.

Een cadeautje voor jezelf.

Koop jij wel eens een cadeautje voor jezelf? Gun jij jezelf dat? Of koop je vaak eerder iets voor iemand anders, zorg je graag voor anderen? Voor velen herkenbaar.

Maar nu is het tijd voor JOU.

Ik neem je mee op een bijzondere reis.

Niet alleen letterlijk. We gaan een helende reis maken in jou mind en lichaam. Fysiek, mentaal en emotioneel. Jou lichaam en mind zijn 1. Je voelt je fijn als ze in balans zijn. Is je energie peil wat lager op een bepaald moment, of heb je pijntjes in je lichaam (die wellicht ook vaker terugkeren), dan is het duidelijk dat je lichaam je wat te vertellen heeft. We gaan op zoek naar de onderliggende boodschap. Wat in jou trekt energie bij je weg. Vaak onbewust, vaak diep verstopt. Is het angst, verdriet, weerstand, twijfel. Jou beschermingsmechanisme staat altijd aan, in veel situaties is dit ook wel handig. Maar nu mag je op onderzoek uit, wat in jou is er wat aandacht vraagt.

We gaan werken van hart tot hart, jou mooie hart mag in deze dagen helemaal open gaan. En dat gevoel is prachtig, ik weet dat uit eigen ervaring. Een hart wat lekker warm gloeit. Er zullen bijzondere wonderbaarlijke momenten zijn, die jij niet vergeet. Het zal je zo veel liefde en warmte laten voelen in jou hart. En jij verdient het, jij bent het waard om dit te mogen voelen en ervaren.

Je hebt een mooi hart, want je zorgt vaak voor anderen. Maar het is nog belangrijker om ook heel goed voor jezelf te zorgen. Als jij goed in je vel zit, kan je nog beter en sterker ook klaar staan weer voor anderen.

Even geen verplichtingen, geen boodschappen lijstjes, geen kinderen naar sport brengen, geen huishoudelijke klusjes, geen afleiding van je mobiel. Gewoon even JIJ! Met al je mooie en misschien ook wel minder mooie kanten, alles is welkom, alles mag er zijn. Jij mag er zijn.

Ik werk intuïtief, dus het is steeds verrassend wat we gaan doen die dag of met welk thema of hulpvraag we aan de slag gaan. Het zal als vanzelf boven komen, gewoon door je te openen. Er voor open staan wat er aangeraakt mag worden. Ik kan wat voorbeelden geven, maar in principe is alles oké. Uiteraard is het zo, hoe meer dagen je deze mooie reis aan gaat, hoe meer ik kan bereiken in jou systeem, hoe dieper we kunnen gaan en jij je zal openen.

Hulpvraag of niet?

Ben je vaak moe, zoek je daarin vaak je grens op, tot je bijna niet meer kan. Wil je gewoon even rust, even loslaten. Misschien wil je graag aan je zelfvertrouwen werken, jezelf makkelijker uitten of voor jezelf opkomen. Cijfer je jezelf steeds weg t.o.v. anderen, staan bij jou anderen altijd boven aan het lijstje. Wil jou lichaam aandacht, heb je pijn, slaap je niet goed, is het vaak druk in je hoofd. Heb je een luisterend oor nodig, zijn er situaties in je leven die veel energie van je vragen of gevraagd hebben. En wellicht is jou lichaam al zo ver in protest dat je tegen een burn-out aan zit of misschien voel je je depressief. Zou je keuzes willen maken, maar is de stap te groot voor je om het ook werkelijk te doen. Is er verdriet in je wat je misschien ver weg gestopt hebt. Verlies door overlijden van dierbaren, afscheid of afstand moeten nemen van mensen om je heen of je baan.

Wellicht heb je niet heel bewust een hulpvraag, maar ben je wel toe aan even echte me-time, opladen en tot rust komen. Ook dan ben je van harte welkom. Alles is goed. Jij bent goed, zoals je bent. Gewoon even weg uit het dagelijkse ritme, er even tussen uit. Even heerlijk genieten en je energie opladen. Op deze mooie plek aan zee, gaat dat zeker lukken. Mijn liefdevolle hart staat open voor JOU.

Ik neem alle tools en ervaringen uit mezelf mee voor jou. Je hebt geen ervaring nodig voor bepaalde oefeningen. We doen het op jou tempo, wat bij jou past.

Om je toch een klein beetje een beeld te geven, kan je bijvoorbeeld denken aan een mooie strandwandeling (misschien wel bij zonsondergang), lichte yoga oefeningen (geen ervaring nodig), ik neem je mee in mooie meditaties en visualisaties, we luisteren naar muziek die raakt, ik geef je 1 of meerdere Reiki sessies, zodat je heerlijk tot ontspanning komt, ik maak gebruik van diverse energetische tools, een rug massage met lekkere warme olie, creatieve en/of schrijfopdrachten (binnen of buiten), kaartleggingen, gewoon even je verhaal delen met een kopje thee/koffie.

Mijn droom is om jou deze mooie reis aan te mogen bieden. En ik ben heel enthousiast, want ik weet uit ervaring hoe mooi het is en hoe fijn deze zeer kwalitatieve me-time kan voelen. Ook als je eenmaal weer thuis bent, zal je er nog lang plezier aan hebben en van nagenieten.

Hoe zou een dag er uit kunnen zien (dit is een voorbeeld, want iedere dag, ieder moment zal anders zijn):

We starten rustig op met een lekker ontbijt. Terwijl ik opruim, mag jij de kaarsjes aansteken en al naar je mooie hart toegaan. Voel maar even hoe je je vandaag voelt, wat heeft je hart en je lichaam je te vertellen. Misschien voel je je moe, of juist opgewekt. We doen samen een aantal lichte yoga oefeningen en beluisteren een meditatie of muziek. Ik geef je een schrijfopdracht, omdat ik voel dat dat het juiste is voor nu. Jij mag dit helemaal in jou eigen flow uitvoeren. Als het weer het toe laat, kunnen we dit heerlijk buiten doen, genietend van de zee lucht en de vogeltjes en natuur om je heen. Ik voel dat je iets schrijft wat jou raakt, dat had je niet verwacht toen ik de opdracht aan je uitlegde. Ik leg mijn hand op je hart of op je schouders, zodat je er nog iets meer naar toe kan gaan. Dat wat zich daar net even aandiende. Voel het maar even, het mag er gewoon zijn. Voor de lunch doen we nog een korte andere oefening of een kaartlegging. En de kaartjes die nodig zijn, zullen spontaan uit de stapel vallen of jij kiest het kaartje wat nu voor jou nodig is. Het zal je verwonderen. Na de lunch gaan we een strandwandeling maken. Of we laten de harde wind lekker door onze haren blazen en wandelen in stilte, of we nemen een groot kleed mee om op te zitten in de fijne zon en zoeken een mooie plek om een visualisatie te doen, prachtig met het geluid van de golven op de achtergrond. Ik geef je nog een oefening om daar te doen bij de zee en we kletsen nog wat. We lopen terug naar ons verblijf. Je voelt je al meer opgeladen en ontspannen. Ik geef je een Reiki sessie en gebruik daarbij ook andere energetische tools. De kaarsjes branden weer, de etherische olie in de diffuser ruikt heerlijk, jij mag je helemaal ontspannen. Laat maar los, wat je niet meer nodig hebt. Ik laat je daarna lekker even bijkomen, kruip maar heerlijk onder die zachte deken met een lekkere kop thee. Verwen jezelf maar even, geniet er maar van, je verdiend het. Ik ga aan de slag om een gezonde maaltijd voor te bereiden. Na het eten maken we nog een korte wandeling, wellicht richting het strand. Als we terug zijn kletsen we nog wat na en drinken wat. Vertel maar wat deze dag jou gebracht heeft. Wat heeft je geraakt, wat zijn je inzichten? Graag vertel ik je ook mijn verhaal, over mijn reis tot waar ik nu sta, ter inspiratie. En nee ik hou mijn tranen niet tegen, mijn dankbaarheid, mijn emoties, ze horen er allemaal bij. Ik geef je nog wat ruimte om lekker te douchen of je ding te doen, misschien schrijf je graag nog wat over deze mooie dag vol liefde of bel je graag even of stuur je een berichtje naar het thuisfront. Een dag met aandacht en liefde voor jou, die jij jezelf en je lichaam hebt gegeven.

Je komt opgeladen en met nieuwe inzichten en energie weer thuis. Je hebt het een en ander opgeschreven, zodat je het thuis fijn ook nog eens na kan lezen. Ik maak ook een verslag voor je met inzichten, oefeningen en tips voor de komende tijd. En wie weet heb ik ook stiekem wat foto’s van je gemaakt her en der gedurende dit retreat. Om je te laten zien, hoe mooi je bent, wat een prachtig mens je bent, hoe je straalt. Eenmaal thuis zal ik contact met je houden om te kijken hoe het gaat, misschien komen er vragen boven. Het kan lastig zijn om in je eigen situatie en omgeving, toch die mooie warmte in je hart vast te houden. Ik ga je helpen. Je hoeft het niet alleen te doen!

170 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


kaft nieuw met spiraal.png

Gratis E-book

bottom of page