top of page
Zoeken

Werken met energie: “toeval bestaat niet”.

Bijgewerkt op: 10 nov. 2023

Dat toeval niet bestaat, dat wist ik al. Maar laatst mocht ik na een coach sessie dit weer even heel duidelijk ervaren. Na het geven van een energetische sessie gebeurden er al snel zulke wonderbaarlijke veranderingen voor de cliënt. Heel bijzonder.


Eerst heeft de cliënte haar verhaal met mij gedeeld en daarna zijn we met een aantal energetische tools aan de slag gegaan. De ene keer voel of ervaar je wel direct iets als ontvanger en de andere keer voel je misschien niks, maar er gebeurt altijd iets in je energie. Is het niet meteen, dan is het wel in de dagen na een sessie. De energie zoekt zelf zijn weg in jouw lichaam en gaat naar datgene waar het nodig is.


De sessie op zich was vrij ‘rustig’ en toch (bleek achteraf) dat er veel geactiveerd was in de energie van de cliënte, maar ook (onbewust) van mensen om haar heen.

Na 2 dagen kreeg ik van haar een mail, ze ging het nu anders doen dan hoe ze het normaal zou doen. Ze ging het gesprek aan met haar leidinggevende en liet niet meer over zich heen lopen. Normaal zou ze snel denken, nou laat maar, het zal wel, ik ga de discussie niet winnen, dus ik ga de discussie ook niet aan. Ze bewaarde altijd liever de goede vrede. Een patroon dat vaker terug komt in bepaalde situaties in haar leven. Maar nu,….nu ging ze in haar kracht staan. Deze keer ging ze het anders doen en ging ze vooral niet meer over zich heen laten lopen. Ik vond het super om te lezen en voelde me trots, trots op mijn cliënte. Ze stapte nu uit haar comfortzone en ging voor zichzelf opkomen.


Op de dag van het gesprek met haar leidinggevende, kreeg ik aan het einde van de dag het berichtje, dat het gesprek goed was gegaan. Oké, dat is fijn om te horen. En een aantal dagen later kreeg ik een heel opgewekt en blij bericht. Ze kreeg een nieuw contract, maar nu met de juiste functie. De functie die ze verdiend (incl. bijbehorende financiële beloning) en waarin ze ook nog verder kan groeien in de toekomst. Wow, super toch! Ze is in haar kracht gaan staan, door te werken met haar energie, en dat heeft een zéér goede en duidelijke uitwerking gehad. Ook de energie van de mensen om haar heen heeft ze nu met haar eigen power weten te raken. Haar leidinggevende heeft het gevoeld en gemerkt en is er in mee gegaan.


Maar het verhaal wordt nog mooier en specialer. Later stuurt ze me ook nog een berichtje, dat ze na 9 jaar geen contact gehad te hebben met haar moeder, die dag een heel mooi pakketje in de bus mocht ontvangen van haar moeder. Zeer onverwacht. Een prachtig cadeau voor haar gezin en een mooie kaart met boodschap. Toeval bestaat niet. Werken met energie kan wonderbaarlijke uitwerkingen hebben. Zo mooi en bijzonder.


Alles is energie en de energie die jij uitstraalt en/of met je meedraagt, heeft heel veel invloed op alle mensen en situaties om je heen. Zo blijkt maar weer. Wat je uitstraalt, krijg je terug.


En dat geldt in deze ook voor mij als coach. Veel vrouwen zullen het herkennen, dat ze vaak liever geven dan ontvangen, dat we graag zorgen voor anderen en er voor ze willen zijn. Maar deze cliënte heeft haar dankbaarheid ook naar mij toe getoond. Zo dankbaar dat een eerste sessie al zo’n doorbraak teweeg heeft gebracht. In haar energie en met uitstraling naar de situaties en mensen om haar heen (bewust of onbewust).


Ze deed mij een voorstel, waarvan ik eerst dacht, dat kan ik toch niet aannemen. Dat voelt als een groot cadeau, een heel groot compliment en waardering voor mijn werk. Maar ik heb inmiddels ook geleerd, dat ik ook mag ontvangen. Ontvangen in mijn hart. Ontvangen in energie. Gewoon omdat ik het waard ben. En wat spiegelt zij mij dit mooi.


Werken met energie. Je kan het zweverig vinden, je “gelooft” er misschien niet in, het is misschien “niks voor jou”. Maar zo’n voorbeeld verhaal uit de praktijk, laat maar weer eens zien, dat het hele mooie uitwerkingen kan hebben.


Toeval bestaat niet.
53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


kaft nieuw met spiraal.png

Gratis E-book

bottom of page